Skip to content

Økokøds skulderklap

Økokød udlodder hvert år 5000 kr. til en person eller familie som i årets løb har arbejdet målrettet for synliggøre økologisk kødproduktion i Danmark.

Til dette har vi brug for jeres hjælp. Indsend en kandidat eller familie der opfylder ovenstående krav, med en lille anbefaling ved, inden den 1. april. Bestyrelsen i Økokød vil så vælge en kandidat, blandt de indstillede, og overrække prisen, ved foreningens årlige sommerudflugt.

Indstillinger sendes pr. mail. til: frodeflyvbjerg@hotmail.com eller pr. brev: Frode Flyvbjerg Kristensen, Vesterbækvej 73, 6800 Varde

Modtagere af skulderklappet

2021 Chriss Hedeager

Modtageren af af skulderklappet i 2021 har igennem mange år udført et utrætteligt arbejde med såvel afsætning som produktudvikling indenfor økologiske kød- og mejeriprodukter.

Chriss Hedeager er selv gårdejer men har været engageret i udviklingen af blandt hø-ost, pølser og andre charcuteri-produkter samt fremmet afsætning gennem såvel konventionelle supermarkedskæder som rene økologiske supermarkeder.

Han sælger i dag økologiske produkter gennem sit eget direkte salg via internettet.

2020

Blandt andet som følge af corona-pandemien uddelte Økokøds skulderklap ikke i 2020.

Frode Flyvbjerg modtager Økokøds skulderklap
2019
Frode Flyvbjerg Kristensen

Rent undtagelsesvist blev årets skulderklap givet til et medlem af Økokøds egen bestyrelse. Uden formandens vidende havde den øvrige bestyrelse hesluttet at tildele skulderklappet til Frode Flyvbjerg for hans mangeårige indsats i såvel Økokøds som i Frilands bestyrelse. Frode Flyvbjerg har utrætteligt arbejdet for økologi og økologisk kødproduktion, og allerede for 30 år siden gik han foran ved gennem træplantning at skabe mere natur i sit lokalområde ved Nordenskov.

Frode Flyvbjerg (tv) modtog skulderklappet af Nicolaj Pedersen i forbindelse med Økokøds sommerudflugt til Kalø Økologisk Landbrugsskole.

2018
Hanne og Jens Nielsen, Ågården

Gennem 27 år har Hanne og Jens Nielsen profileret økologi på Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa, og det blev i 2018 påskønnet med med Økokøds skulderklap. Parret har i samarbejde med frivillige og leverandører fra bl.a. Aurion, Friland, Naturmælk og en gårdbutik udviklet et velfungerende koncept, som mange har glæde af. Senest har dyrskueaktiviteterne dannet udgangspunkt for at en forening, Økoteltet Sønderjylland, som skal drive aktiviteterne i fremtiden. Parret vil dog fortsat være en del af arrangementet og deler gerne deres erfaringer med folk som ønsker at etablere noget lignende andre steder i landet.

Bjarne Møller modtager årets skulderklap af Frode Flyvbjerg
2017
Bjarne Møller

Bjarne Møller modtog Økokøds skulderklap for sit mangeårige formandskab for Frllands bestyrelse.

Han var i 1991 med til at stifte Friland, som han var formand for frem til 2016. Igennem de mange år arbejdede han tæt sammen den tidligere skulderklap-modtager, Karsten Deibjerg, og har haft en stor del af æren for, at selskabet kom igennem kriser og udviklede sig til det succesrige selskab, det er i dag.

Bjarne Møller (tv) modtog skulderklappet af Økokøds formand Frode Flyvbjerg i forbindelse med foreningens generalforsamling

Kjeld Klemmensen modtager skulderklap af Økokøds formand
2016
Kjell Klemmensen

Kjell Klemmensen modtog hæderen og 5000 kr. som anerkendelse for sin mangeårige indsats for Økokød og Frilands økologiske leverandører. Kjell Klemmensen blev kødkvægsproducent i 1990 og lagde om til økologi i 1995. I en årrække var han formand for Økokød og medlem af Frilands bestyrelse. Under forhandlingerne om salget af Friland i 1999 gjorde han en stor indsats for at sikre økologernes interesser og fortsatte indflydelse i det nye datterselskab under Danish Crown.

Kjell Klemmensen (tv) modtog Økokøds skulderklap af formand Frode Flyvbjerg Kristensen under sommerudflugten til Gl. Estrup d. 10. maj 2016

Modtagere af Økokøds skulderklap
2015
Barbara og Verner Sønderby, Øselund

Parret har i løbet af få år taget springet fra konventionel slagtesvineproduktion til en alsidig økologisk produktion med malkegeder og herefordkvæg. Øselund har etableret eget gårdmejeri og gårdbutik. Gården har holdt flere succesrige åbent-gård-arrangementer og modtog i 2015 flere guldmedaljer for gedeoste under Nordisk Ostefestival.

Økokøds formand Frode Flyvbjerg (i midten) gav skulderklap til Barbara og Verner Sønderby.

Henrik Terkelsen - modtager af Økokøds skulderklap
2014
Henrik Terkelsen

Kvægavleren Henrik Terkelsen modtog udmærkelsen i 2014 for sit mangeårige arbejde med at producere jersey-græskalve og derved skabe et kvalitetsprodukt af jersey-tyrekalve fra mælkeproduktionen. Arbejdet med græskalvene er gennemført sammen med Carsten Søgaard, som også er Glænøbo og økologisk landmand. Deres kalvekød blev i 2010/11 belønnet med Børsens Fødevarepris.2013 -

Karsten Deibjerg modtager Økokøds skulderklap
2013
Karsten Deibjerg Kristensen

Frilands mangeårige direktør Karsten Deibjerg modtog i 2013 Økokøds skulderklap i forbindelse med, at han forlod sin stilling som direktør for Friland for at søge nye udfordringer.

Karsten Deibjerg (th) modtog skulderklappet af Nicolaj Pedersen.

Ingeborg og Per Tinghøj - modtagere af Økokøds skuderklap
2012
Ingeborg og Per Tinghøj Jensen